Αναγνώστες

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΜΠΡΟΣ ΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ


Τεραστιο το προβλημα. Πως να συνδιασεις την διατηρηση καλου τουριστικου κλιματος με την καλη ενημερωση για την πανδημια, σε περιοδο μεγαλης οικονομικης κρισης; Πως μπορεις να διατηρεις ενα χαρουμενο κλιμα διακοπων και μια εγρηγορση των πολιτων σε συνθηκες πανδημιας; Νομιζω οτι η κυβερνηση πρεπει να ισορροπησει σε ενα χαλαρο σχοινι, την στιγμη που δεν εχει κανει καμια σχετικη εξασκηση. Αν προστατεψεις τους πολιτες απο την πανδημια, θα εχεις θυματα απο την καταρρευση της οικονομιας λογω τουρισμου, και αν προστατεψεις τον τουρισμο θα εχεις θυματα λογω της ασθενειας. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη. Βεβαια αν θιξεις τον τουρισμο οι επιπτωσεις θα ειναι αμεσες, δεν θα ξερεις απο που να φυγεις..Αν επιλεξεις το δευτερο σεναριο, τοτε ολο και μια καλή δικαιολογια θα υπαρξει, πχ «Η επδημια δεν ηταν δυνατον να ελεγχθει, καναμε οτι μπορουσαμε κλπ κλπ», θα βγουνε και οι σχετικοι πληρωμενοι αβανταδοροι «ειδικοι», οι οποιοι θα μας βεβαιωσουν για του λογου το αληθες, και παει τελειωσε οσοι εφυγαν, εφυγαν, και οσοι γλυτωσαν, γλυτωσαν. Ηδη η κυβερνηση, δημιουργει με ηπιο τροπο ισχυρα αλλοθι για την περιπτωση του χειροτερου, ωστε να μπορει να ισχυρισθει οτι «εμεις σας τα λεγαμε αλλα εσεις δεν προσεχατε..». Πιστευω οτι η κυβερνηση δεν εχει κανενα περιθωριο (και οχι μονο η δικη μας). Συρεται απο τα γεγονοτα αυτα. Αρα ανεξαρτητα απο το τι μας λενε, εμεις πρεπει να θεωρουμε οτι υπαρχει προβλημα.
Ενας προβληματισμος, τον οποιο σας μεταφερω, ειναι ο εξης. Με δεδομενο οτι εργαστηριακα ειναι δυνατον να δημιουργηθουν νεοι ιοι, τοτε δημιουργειται ενας τεραστιος πειρασμος, ειτε σε χωρες, ειτε σε ιδιωτες, να κατασκευασουν ιους με τα σχετικα εμβολια τους (με 10 ευρω το εμβολιο, πχ), και να θετουν το διλημμα ή εμβολιαζεσαι ή πεθαινεις. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ Η ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!! δηλαδή..
Με δεδομενη την ηθικη βαση πολλων χωρών αλλα και εταιρειων, τοτε ειναι σιγουρο οτι το μελλον μας επιφυλασσει ασχημες εκπληξεις. Δεν ξερω αν ο Η1Ν1 είναι κατασκευασμενος, αλλα με τον παραπανω συλλογισμο, δεν το αποκλειω..