Αναγνώστες

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η δημοκρατια που βιωνουμε μεχρι σημερα ειναι τροπος του λεγειν δημοκρατια...
Στην πραξη στο συστημα αυτό, ευδοκιμουν τα τζακια και κατ'επεκταση οι κληρονομικω δικαιω πολιτικοι, η διαβλητοτητα των εκλογων, οι επιβολη της εξουσιας μειοψηφιων (με την ανοχη των πατρωνων του συστηματος), η δημιουργια επιλεκτικης εστιασης σε πολιτικα θεματα, η περιθωριοποιηση του ικανοτερου κομματιου της κοινωνιας, η παραπληροφορηση, η ανηθικη συνεχης προσπαθεια διαμορφωσης της επιθυμητης (γι'αυτους) κοινης γνωμης δια των δημοσκοπησεων.

Και εξηγουμαι. Διαβλητοτητα εκλογων εχομε με τα εκλογικα τμηματα σε επιπεδο δημοτικου διαμερισματος. Σε ενα μικρο χωριο η ψηφος ειναι ελεγχομενη, ο ενας ξερει τι ψηφιζει ο αλλος, αρα ειναι αδιανοητο ενας ψηφοφορος να μην ψηφισει αυτο που επιβαλει η φαμιλια, δηλαδη τον κουμπαρο ας πουμε. Ο οποιος σιγα σιγα και χωρις να το επιδιωκει ο ιδιος γινεται Νονος...

Οσον αφορα την επιβολη εξουσιας απο μειοψηφιες, δειτε τι γινεται στους συνδικαλιστικους χωρους, οσους δεν εχουν διωξει από τις ΓΣ, τους περιθωριοποιουν με μεθοδευσεις. Τραβανε τις διαδικασιες εξω απο τα ανθρωπινα ορια αντοχης, διωχνουν τους "ασχετους" και αποφασιζουν με την ησυχια τους!
Για τα υπολοιπα δεν χρειαζονται σχολια..
Ολα τα παραπανω πολυ συντομα θα τελειωσουν. Με το διαδικτυο η εξουσια περνα, επι της ουσιας, σε μενα, σε σενα, σε ολη την ανθρωποτητα. Φανταστειτε, σε αυτο το σχολιακι θα εχει προσβαση όλη η ανθρωποτητα! Γι'αυτο το λογο οι ιππεις της εξουσιας (θρησκειες) αλλα πιστευω, περισσοτερο οι φροντιστες των αλογων τους (πολιτικοι) και ολη η υποδελοιπη κουστωδια των αυλικων, θα κανουν απελπισμενες προσπαθειες να το εμποδισουν. Φυσικα ολα αυτα θα πεσουν στο κενο, απλα θα αποκαλυψουν την διανοητικη τους εμβελεια. Οι εξυπνοι απλα θα σιωπουν, οι αλλοι θα κανουν θορυβο. Ζουμε την αυγη της αμεσης και καθολικης διαδικτυακης δημοκρατιας! Καλο μας ταξιδι!!!